fredag 30 oktober 2009

Fint!

SKYDDSÄNGELN
De flesta kvinnorna blir mamma av misstag, några väljer det, en del av samhällets press och några av vana.
I år kommer nästan 100 000 kvinnor att bli mammor till handikappade barn. Har du aldrig undrat hur mammorna blir utvalda?

"Gud svävar över jorden, väljer sina instrument med noggrannhet och medvetenhet. Medan han observerar ger han sina änglar instruktioner att skriva i en stor dagbok:

Gud ger ängeln ett namn och ler. - "Ge henne ett handikappat barn."
Ängeln blir nyfiken, - "Varför just henne Gud? Hon är ju så lycklig..."

"Precis", ler Gud. "Kan jag ge ett handikappat barn till en som inte kan skratta? Det vore grymt".

"Men har hon tålamod?" frågar ängeln.
"Jag vill inte att hon ska ha för mycket tålamod för då skulle hon drunkna i en sjö av självömkan och vanmakt. När väl chocken och misstron lagt sej kommer hon att ta itu med det. Jag har tittat på henne idag. Hon har rätt känsla för sej själv och en självständighet som är ovanlig och som så väl behövs hos en mamma. Du förstår, barnet som jag ska ge henne lever i en egen värld och det kommer inte att bli lätt"
"Men herre, jag tror inte ens hon tror på dej"

Gud ler. "Det spelar ingen roll, det kan jag ordna. Hon är perfekt. Hon är tillräckligt självisk."

Ängeln flämtar, "Självisk? Är det en dygd?"
Gud nickar. "Om hon inte kan skiljas från sitt barn ibland kommer hon inte överleva."

Ja. Här är en kvinna som kommer välsignas med ett barn som inte är perfekt. Hon vet inte om det än men hon ska avundas. Hon kommer aldrig att betrakta ett steg som vanligt. När hennes barn säger "mamma" för första gången så har hon ett mirakel och hon kommer att veta det. När hon beskriver ett träd eller en solnedgång för sitt barn kommer hon vara en av de få som någonsin får se mina verk.

"Jag ska ge henne kraften att se det jag ser...okunskap, grymhet, fördomar.. och ge henne styrkan att stå över detta."

Hon kommer aldrig att vara ensam. Jag kommer att vara vid hennes sida varje minut, varje dag hela hennes liv, lika säkert som hon står här nu vid min sida.

"Och hur blir det med en skyddsängel?" frågade ängeln.
Gud ler. "En spegel kommer vara tillräckligt."

Författare: Okänd

tisdag 27 oktober 2009

Vacker!

Denna sången skrev Björn Eidsvåg när han jobbade på ett hem för psykisk sjuka (som jag också gör)och den är så vacker och säger så mycket!
http://www.youtube.com/watch?v=jXwzW6uRyz0

Ont i kroppen :-/

Vet inte om det beror på att jag har varit hos sjukgymnasten och tränat lite i dag eller om det är förkylning på gång.Men med tanke på hur otroligt otränad jag är så tror jag på det förste. Ska dit igen på fredag ,så nu blir jag nog väl tränad ha ha ;-)

Vet ni i dag fick jag en present på jobbet, det enda jag gjorde var att lägga ca 1 minut av min tid på att ge våran psykologs fru fästing vaccin. Hon var så tacksam att jag fick en fin choklad



Lite dålig bild men den smakte ljuvligt till kaffet framför brasan när jag kom hem från jobbet.

Undrar över en sak, varför måste vi kvinnor alltid ha dåligt samvete?Jag har i alla fall det. För att jag borde vara flinkare att ringa släkt och vänner,att jag borde göra bättre mat åt barnen, att jag inte är så bra mamma som jag skulle vilja vara (tror jag). Ja så er det väl i livet,aldrig får man ro och känner att man duger.
Men jag er jag och så är det bara!

Ja det var dagens funderingar gottfolk! Ses nog i morgon och jag ska bli lite bättre på att ta kort så ni har lite och titta på här på bloggen.








Lite bilder från förra gången i Egypten!

måndag 26 oktober 2009

katt mys!

Sitter just nu med Nusse man i knäet och då är det inte helt lätt att skriva, för han har blivet så stor. Hade stora planer på att sy i kväll, men jag sov dåligt i natt så jag är lite trött, det får bli tv kväll tror jag.
Ska lägga mig en stund på sikmattan tror jag. Jag har inte skrivd om mattan på länge men jag ligger på den och det är jätte avslappnande tycker jag. Har ingen bild i dag men här kommer en rolig grej jag hittade på sus mitt i pricks blogg. Ha en fin kväll!

söndag 25 oktober 2009

Har pysslat lite i helgen!





I helgen har jag sytt en liten söt smink väska som jag ska ha med på julmarknaden i Gullringen 21-22 nov. Så här blev den.
Har lite handsöm kvar inuti som jag skal ta i kväll framför "Topp modell" och "Ensam mamma söker" Ska sy flera framöver,det är jätte kul!

Micke och jag har planterat om pelargonerna inför vintern så nu får dom vila till det blir vår.
I går lå lille nusse och tittade ut på hösten i fönstret på mitt pyssel rum. Titta så söt!
I dag har jag och Micke varit ihop 6 år, grattis till oss!
Innan satt vi och kollade på resor, vi skal ju åka med alla barnen nästa sommar. Och nu tror vi vi har hittat rett ställe.
Troligen blir det detta hotellet i Hurgada Egypt.
Riktigt härligt hotell. Vi har varit i Egypten förut och vet vi kommer bli nöjda,mycket lyx för liten peng!
Nu skal jag snart trolla fram lite god mat till familjen, och kanske det blir något gott till kvälls kaffet för att fira lite :-)

torsdag 8 oktober 2009

Min nya blogg!

Här kommer jag fortsätta mitt bloggande i framtiden, så det är bara att hänga på!